Oudercommissie
Onze oudervereniging stelt zich voor

Het doel van de oudervereniging is de samenwerking tussen ouders en school te bevorderen, waarbij het kind voorop staat.

Jarenlang heeft er op het Radulphus College geen oudervereniging bestaan. Omdat een goed ‘partnerschap’ tussen ouders en school voor de schoolcarrière van het kind erg belangrijk is, heeft de directie van de school samen met de ouders zich sterk gemaakt voor een vereniging van ouders op school.

In het schooljaar 2013-2014 hebben enkele ouders de krachten gebundeld en is de oudervereniging nieuw leven ingeblazen.

Lees meer...
 
Klachtenprocedure Oudervereniging Radulphus College
dinsdag 26 april 2016 12:04

Ouders sluiten zich om tal van redenen aan bij een oudervereniging. Een ervan is om middels een dergelijke organisatie van ouders een soort spreekbuis te hebben, een organisatie die niet alleen de wensen, verbetervoorstellen of specifieke vragen, maar ook het ongenoegen van de ouders in behandeling kan nemen en daar waar nodig kan overbrengen naar de schoolleiding, het schoolbestuur of de Minister. Ouders moeten er echter wel op bedacht zijn dat de oudervereniging niet bevoegd en niet in staat is om concrete klachten over personen (leerkracht of schoolleiding) in behandeling te nemen.

Lees meer...
 
Verslag van Informatieavond Internetverslaving

Zoals u weet hebben wij op 18 november een interessante informatieavond gehouden over Internet verslaving.
Lees hieronder een kort verslag van de twee lezingen gegeven door Dr. Stephen Ebecilio en mw. Angela Lachman.
Ook kunt u hier, samen met een kort verslag over de avond, een tweetal 'sheets' downloaden, beschikbaar gesteld door mw. Lachman, met nuttige informatie en tips.

- Verslag internet verslaving
- Internetverslaving en Cyberbullying
- Tipsheet mediagebruik

Namens de Ouder Vereniging Radulphus College bedanken wij u voor uw aanwezigheid en hopen U een volgende keer weer te ontmoeten.

Hieronder een impressie van de avond (met dank aan onze secretaris mw. Natalie Samson-Coffie).

Lees meer...
 
Huishoudelijk reglement
zondag 15 november 2015 21:29

Klik hier voor het huishoudelijk reglement van de Oudercommissie.

 
Opleidingen met loting
zondag 25 oktober 2015 10:55

Wilt uw kind in Nederland studeren? Wist u dat voor sommige opleidingen of opleidingsplaatsen meer aanmeldingen binnenkomen dan het aantal beschikbare plaatsen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de volgende zeer gewilde studies: chemie, accountancy, ergotherapie, criminologie, diergeneeskunde, economie, farmacie.  In zulke gevallen voert DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dan een loting uit.

Voor uw informatie plaatsen wij hier de definitieve opgave lotingstudies HBO en WO van het studiejaar 2015-2016. Voor meer informatie kunt u terecht op deze website en natuurlijk ook bij de decaan van de school.