A G E N D A

Geen evenementen

Z O E K E N

 
Decanaat
Paarse Pinken Tegen Polio: Minister Rhuggenaath op Bezoek
dinsdag 18 oktober 2016 09:47

Op 17 oktober 2016 was de Minister van Economische Zaken, de heer Eugene Rhuggenaath, op bezoek bij ​de jongerengroep InterAct van ​het Radulphus College.​ Interact is de jongste groep van de​ ​Rotarians van Rotary Club Curaçao​ ​en is bestemd voor jongeren tussen de 14-18 jaar; ongeveer 45 leerlingen van het Radulphus College hebben zich aangemeld voor InterAct. De jongeren zetten zich in voor de gemeenschap, maar ze leren onder andere ook hoe ze moeten vergaderen, notuleren, financiën beheren en in het openbaar moeten spreken.

Lees meer...
 
Sociale Projecten Schooljaar 2016-2017
donderdag 22 september 2016 07:55

De leerlingen van het radulphus College proberen niet alleen op school hun best te doen. Daarnaast zijn ze actief bezig om zich ook voor de Curaçaose gemeenschap in te zetten. Zo hebben ze dit jaar de schouders al onder een aantal projecten gezet.

De planning voor de sociale projecten voor dit schooljaar wordt hieronder gepresenteerd.

Go Radulphus, go!

Lees meer...
 
Studiekeuze check
donderdag 26 februari 2015 16:56

Van de Hogeschool Rotterdam kreeg het decanaat het volgende bericht:

Helpdesk Studiekeuzecheck Cariben

Naar aanleiding van de wet Kwaliteit in Verscheidenheid moeten alle aankomende studenten zich voor 1 mei 2015 aanmelden en hebben hiermee recht op een studiekeuzeactiviteit. Voor de Curaçaose leerlingen die naar de hogeschool Rotterdam willen bestaat de studiekeuzeactiviteit uit de volgende onderdelen;

Lees meer...
 
Nieuw Leenstelsel Studiefinanciering
maandag 26 januari 2015 22:28

Met ingang van 1 september a.s. gaat er heel wat veranderen voor aankomende studenten in Nederland.

Onlangs heeft onze decaan mw. Cardoze een voorlichtingsavond georganiseerd waarin ze het een en ander heeft uitgelegd. De informatie die gebruikt is vind je hier.

Een artikel in het NRC Handelsblad van 22 januari 2015 biedt meer uitleg over de aankomende veranderingen. 

Lees meer...
 
Studiekeuze Informatie voor Examenjaar Studenten
vrijdag 09 januari 2015 11:28

Beste aspirant-student,

Je zit nu in het examenjaar en je bent van plan om volgend jaar verder te gaan studeren. Waarschijnlijk ben je al bezig met het maken van een definitieve keuze voor een studie en voor de plaats waar je die studie gaat doen. Het is belangrijk dat je een studie kiest die bij je past en waar je voor gaat.

Een belangrijke stap in dit keuzeproces heeft te maken met je tijdige aanmelding bij het juiste opleidingsinstituut.

Lees meer...
 
Uitnodiging Taalweek Haagse Hogeschool
dinsdag 27 mei 2014 21:56

Beste (aankomend) student,

Overnieuw of opnieuw? Curaçaoënaar of Curaçaoenaar? Het HBO opleiding of de hbo-opleiding?*

Twijfel jij wel eens aan je Nederlands? Dan ben je zeker niet de enige. Natuurlijk beheers je de Nederlandse taal, maar je zult merken dat het nog knap lastig kan zijn om een Nederlandstalige hboopleiding te volgen. Als je binnen enkele weken op het vliegtuig stapt om in Nederland te gaan studeren, zal er veel voor je veranderen. Eén van de zaken waar je aan zult moeten wennen, is het Nederlands.

Lees meer...
 
Voor een goede studievoorbereiding: Startstuderen.nl
donderdag 27 maart 2014 15:34

Op 11 maart lanceerde mevrouw Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van Nederland, de website Startstuderen.nl. De website helpt aankomende studenten op weg bij het kiezen van een studie in het hoger onderwijs en alles wat daarbij komt kijken.

Startstuderen.nl is een centraal informatiepunt dat scholieren en studenten helpt bij het vinden van informatie voor een goede studievoorbereiding. Daarbij gaat het niet alleen om de studiekeuze, maar ook om geldzaken en huisvesting.

Lees meer...