A G E N D A

Geen evenementen

Z O E K E N

 
HBO-Tour 2017: bijzonder geslaagde trip naar Nederland
zondag 07 mei 2017 10:14

Van donderdag 27apr17 tot en met zaterdag 06 mei 2017 vond de HBO-Tour Radulphus College 2017 plaats. In totaal hadden 64 leerlingen uit havo 4 zich voor deze studiereis ingeschreven. De leerlingen werden begeleid door 9 docenten.

Tijdens ons verblijf in Nederland hebben wij de volgende opleidingen bezocht:

  • Hogeschool Utrecht,
  • Hogeschool van Amsterdam,
  • Fontys in Eindhoven,
  • Saxion in Enschede,
  • Haagse Hogeschool, Hotelschool The Hague,
  • Hogeschool Rotterdam en
  • Codarts in Rotterdam.

Daarnaast hebben we het Stedelijk Museum in Amsterdam bezocht, verschillende studentenwoningen in Rotterdam bekeken, een rondleiding bij TomatoWorld in Honselersdijk gekregen, ter ontspanning zijn Duinrell & Tikibad te Wassenaar bezocht, en stonden de pannenkoekenboot & de Euromast in Rotterdam op het programma. Ook zijn wij door het Ministerie van OCW te Den Haag ontvangen in verband met de studiefinanciering en het studeren in Nederland. De Stichting We Connect heeft ook nog een voordracht gehouden over het studeren in Nederland. En natuurlijk -last but not least- was er nog ruimte in het programma om te shoppen. Op zondag 30apr17 was de gebruikelijke Family Day waarop de leerlingen hun familie in Nederland konden bezoeken.

De HBO-Tour 2017 van het Radulphus College was een bijzonder geslaagde tiendaagse trip naar Nederland. De leerlingen hebben een breed beeld gekregen van mogelijke vervolgopleidingen, de Nederlandse samenleving en het studentenleven.

Wij danken alle leerlingen, ouders, collega's en sponsoren die hebben meegeholpen om deze HBO-Tour tot een groot succes te maken. De voorbereidingen voor de HBO-Tour 2018 zijn inmiddels van start gegaan!