Afscheid van Justin Penso
vrijdag 29 april 2016 09:53

De begrafenis van onze leerling Justin Penso is op zondag 1 mei in het World Trade Center. Vanaf 8.30 tot 11.30 uur is de condoleance. Vanaf 11.30-12.15 zijn er toespraken. De respons is vanaf 12.30-13.15 uur. Hierna vertrekt men naar de begraafplaats te Bottelier. Bij het World Trade Center staat een collectebus van het Ronald McDonald huis, waar u kunt doneren. Van onze leerlingen wordt gevraagd om in schooluniform naar deze bijeenkomst te komen.

De leerlingen van onze school kunnen wellicht met elkaar afspreken om gezamenlijk de bijeenkomst bij te wonen (in klasverband) of afzonderlijk (bijvoorbeeld met de ouders samen). Sommige mentoren zullen hierover overleggen met de klas. Vanwege de vakantie geldt dit niet voor alle klassen.

Lees meer...
 
Ballonnen en luid applaus voor Justin
donderdag 28 april 2016 20:59

Op donderdag 28 april 2016 werd er door een groot aantal leden van de Radulphus College familie, groots afscheid genomen van Justin Penso. Onder de overdekte namen een aantal leerlingen en docenten het woord om te danken dat zij Justin hebben mogen kennen. Justin heeft nimmer de moed opgegeven. Hij droeg zijn ontberingen dapper en met een glimlach. Hij was altijd vrolijk, ondeugend en hij wist altijd een manier te vinden om de dame van de kantine om te praten opdat hij toch zijn zin kreeg.

Lees meer...
 
Eerbetoon Justin Penso op het Radulphus College
woensdag 27 april 2016 12:33

Verdrietig zijn we. Onze leerling Justin Penso is op 25 april 2016 overleden. Hij was geliefd en werd bewonderd op het Radulphus College wegens zijn levendigheid, zijn grote doorzettingsvermogen en zijn dapperheid.

Op donderdag 28 april 2016 van 15.00-16.00 uur komen we met de leerlingen op school bij elkaar om samen te zijn en stil te staan bij wat Justin voor ons betekende.

Er is een elektronisch condoleanceregister aangemaakt voor Justin Penso. Iedereen die dit wil kan een boodschap achterlaten. Op school komt er ook een mogelijkheid voor schriftelijke condoleance.

Zegt het voort en kom!

Rector Marion Thomasia-Keiren

 

 
Justin Penso: De Dapperste Jongen van de Klas
dinsdag 26 april 2016 03:47

Onze Justin Penso heeft het leven op aarde verruild voor het hiernamaals. Hij was met kop en schouders de dapperste jongen in de klas. Jarenlang streed hij, vaker dan niet met een glimlach op het gezicht, tegen zijn ziekte. Maar op 25 april 2016 had hij het niet meer. Omringd door zijn dierbaren, gaf hij de geest.

Justin was ondanks alles het zonnetje in huis en op school. Met zijn glimlach wekte hij de indruk alles onder controle te hebben terwijl velen in zijn omgeving wisten welke uitdaging hij iedere dag opnieuw confronteerde. De dapperste jongen van de klas is nu heen gegaan. Voor ons laat hij als voorbeeld achter van hoe wij met tegenslag moeten omgaan: met kracht, moed en een glimlach.

Justin Penso laat een groot gat achter. De gemeenschap van Radulphianen, jong en oud, zal hem missen.

Let’s celebrate his life! De onderstaande foto's geven een indruk van hoe wij Justin gekend hebben en dicht bij ons hart zullen houden.

Lees meer...
 
Klachtenprocedure Oudervereniging Radulphus College
dinsdag 26 april 2016 12:04

Ouders sluiten zich om tal van redenen aan bij een oudervereniging. Een ervan is om middels een dergelijke organisatie van ouders een soort spreekbuis te hebben, een organisatie die niet alleen de wensen, verbetervoorstellen of specifieke vragen, maar ook het ongenoegen van de ouders in behandeling kan nemen en daar waar nodig kan overbrengen naar de schoolleiding, het schoolbestuur of de Minister. Ouders moeten er echter wel op bedacht zijn dat de oudervereniging niet bevoegd en niet in staat is om concrete klachten over personen (leerkracht of schoolleiding) in behandeling te nemen.

Lees meer...
 
WO-Tour 2016 Dag 10: Groningen, Amsterdam en Den Haag
maandag 25 april 2016 16:27

Maandag 25 april, 2016, de laatste echte dag voor wat betreft bezoeken aan scholen. De dag is vroeg begonnen met een bezoek aan de Rijks Universiteit Groningen. Ontvangst in de Senaatszaal was grandioos.

Lees meer...
 
WO-Tour 2016 Dag 6: Erasmus Universiteit en Ministerie van OCW
vrijdag 22 april 2016 15:00
Leerlingen 5 VWO Radulphus College @ Erasmus University, Rotterdam

Donderdag 21 april,2016 zijn we de dag begonnen met een bezoek aan de Erasmus University. Daar werden de leerlingen weer warm ontvangen door dhr. Hoogendoorn en enkele studenten. Natuurlijk werden we weer verblijd met het bezoek van enkele oud-leerlingen van onze school. Het is altijd weer leuk te zien en te horen dat het goed gaat met hun. Klik op lees meer voor meer foto's van de activiteiten die achter ons liggen.

Lees meer...
 
WO-Tour 2016 Dag 1: Bezoek aan Maastricht
dinsdag 19 april 2016 15:38

Na het verkennen van Amsterdam en Tilburg, en natuurlijk even wennen aan de kou, is het maandag de eerste echte dag van de WO-tour. Het eerste bezoek was aan Maastricht.

Lees meer...
 
WO-Tour 2016: Vertrek naar Nederland
vrijdag 15 april 2016 14:24

Het Radulphus College gaat alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar op studiereis. Op 15 april 2016 vertrok de nieuwste lichting van 5 VWO leerlingen richting Nederland. Het gaat om een groep van 84 leerlingen en docenten.  In 12 dagen tijd worden verschillende universiteiten van Groningen tot Leuven (België) bezocht. Tijdens de reis zullen de leerlingen kennis en ervaring op doen over het leven als student.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 19