M E D E D E L I N G E N

A G E N D A

Geen evenementen

Z O E K E N

 
We hebben 2 gasten online
Studiekeuze check
donderdag 26 februari 2015 16:56

Van de Hogeschool Rotterdam kreeg het decanaat het volgende bericht:

Helpdesk Studiekeuzecheck Cariben

Naar aanleiding van de wet Kwaliteit in Verscheidenheid moeten alle aankomende studenten zich voor 1 mei 2015 aanmelden en hebben hiermee recht op een studiekeuzeactiviteit. Voor de Curaçaose leerlingen die naar de hogeschool Rotterdam willen bestaat de studiekeuzeactiviteit uit de volgende onderdelen;

Lees meer...
 

En het was eindelijk zo ver! De Radulphianen konden de straat op! Mooi uitgedost en vol goeie 'ambiente' hebben ze gejumped door de straten van Sta. Maria, Marchena en Otrabanda. Met muziek van DJ Argenis Huerta die het RC al 8 jaar lang in de Teens Parade begeleidt. De 'Bon Vibe' zat er goed in en dat was duidelijk te zien. Zelfs onze rector heeft een stuk mee gejumped!

Geniet maar van de fantastische foto's verzorgd door Jerome Profar. Dank je wel Jerome!

Lees meer...
 
In 2015 RC goes Green!
dinsdag 10 februari 2015 10:24
Vrijdag 13 februari a.s. is het eindelijk zo ver. De scholen, lees Teens, kunnen weer de straat op en gaan genieten van hun Carnaval. Het Radulphus College is natuurlijk weer van de partij. En het wordt dit jaar weer mooooiiii!!!
 
Dit jaar lopen wij als groep nummer 3 weer samen met DJ Argenis Huerta en onze eigen school brassband. Natuurlijk is er weer veel ambiente onder de 115 deelnemers, De brassband bestaat uit 20 deelnemers en er gaan 25 begeleiders (docenten, ouders, leerlingen) mee.
Lees meer...
 
Van 5 graden vorst op Schiphol naar Dushi Kòrsou!
dinsdag 10 februari 2015 11:39

Op vrijdag 06feb15 kwam een groep van 20 leerlingen en 3 docenten van CSG Reggesteyn uit Nijverdal aan op vliegveld Hato. Hun vlucht had ruim een uur vertraging, omdat de vleugels op Schiphol ijsvrij gemaakt moesten worden. Op Hato begonnen de gastleerlingen en hun docenten aan de Student Exchange met leerlingen van het Radulphus College. Vrijdagmiddag, vliegveld Hato: 30 graden Celsius. Dushi yu!

Lees meer...
 
ANW Opdrachten in de Dierentuin
donderdag 05 februari 2015 21:51

Voor het vak ANW zijn in deze periode (periode 3) de leerlingen bezig met een aantal hele leuke opdrachten bij de dierentuin. Het is zo dat de dierentuin de laatste jaren druk bezig is geweest met o.a. fondsen werven en vrijwilligers zoeken om te helpen. Op deze manier probeert men een nieuwe dierentuin op te bouwen voor Curaҫao.

In een gesprek met dhr. Bert van de dierentuin, heeft hij aangegeven dat ze heel graag een goede samenwerking willen hebben met het Radulphus College. Vandaar dat ze ons benaderd hebben en erg blij zijn met de hulp.

Er zijn verschillende opdrachten mogelijk voor de leerlingen om uit te voeren, zoals:

Lees meer...
 
Chade Nersicio Beste Atlete 2014
donderdag 05 februari 2015 21:36

Bij de verkiezingen van Sporter van het Jaar werd de belangrijkste prijs, Kopa Beto Adriana, dit jaar gewonnen door Chade Nersicio (tweede van links op de foto). Het is het tweede achtereenvolgende jaar voor de jeugdige zwemster dat zij tot beste atleet wordt gekozen. In 2014 maakte zij opnieuw indruk met haar prestaties en ze kreeg ook de prijs voor beste sporter in de categorie jeugd (meisjes).
Helemaal links op de foto staat de schaakster Ailén Mena die ook in de prijzen is gevallen.
Beiden zijn leerlingen van het Radulphus College.

Chade en Ailén, de hele RC-familie is reuze trots op jullie!!
(Met dank aan mw. Nercisio voor de mooie foto)

 
Presentaties profielwerkstukken geslaagd
zondag 01 februari 2015 15:05

Op het Radulphus College was zaterdag 31 januari 2015 helemaal gewijd aan 59 presentaties van onderzoeken die onze examenleerlingen hebben gedaan voor hun profielwerkstuk.  De leerlingen hebben een thema gekozen, een hoofdvraag en deelvragen geformuleerd en vervolgens hebben ze onderzoek gedaan. Literatuuronderzoek, enquêtes, interviews, observaties, proeven en experimenten: de oogst is rijk. Over het algemeen is er hard gewerkt. Het publiek bestond uit een mix van medeleerlingen, ouders, familieleden en vrienden, docenten en externe beoordelaars.  Onder het genot van een pastechi en een sapje hoorden ze veel interessants.

Lees meer...
 
Voorlichtingsavonden profielkeuze februari 2015
zondag 01 februari 2015 13:49

Elk schooljaar worden de leerlingen van de derde klassen voorbereid op hun profielkeuze: welke van de vier profielen is de beste keuze voor uw kind? De profielkeuze is een van de belangrijkste keuzemomenten in het leven van een middelbare scholier. De ouders van de leerlingen in de derde klassen worden uitgenodigd om de informatie-avond over de profielkeuze bij te wonen. De informatieavonden duren van 19.00 - 20.30 uur.

Ook dit schooljaar organiseert het Radulphus College diverse avonden om de ouders van de leerlingen in de derde klassen in te lichten over de profielkeuze. Onze decanen mw C. Cardoze en mw N. Sewdien zullen deze informatie-avonden voor de ouders verzorgen.

Lees meer...
 
Radulphus for the Roses!
maandag 26 januari 2015 23:00

Het Radulphus College heeft dit jaar weer een fantastische bijdrage geleverd aan de Ride, Walk, Swim and Sail for the Roses. Leerlingen konden zich dit jaar weer inschrijven bij Mw. Cardoze en dat hebben ze weer gretig gedaan. Er waren maar liefst 386 deelnemers en 100 vrijwilligers!

Natuurlijk steunt de hele Radulphus familie, deelnemers en vrijwilligers, de kanjers die bezig zijn met hun gevecht tegen kanker! Volgend jaar op naar de 500!

Met dank aan Mw. Cardoze voor de organisatie en dhr. Werners voor de foto’s.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12