M E D E D E L I N G E N

I C T o p R C

A G E N D A

Geen evenementen

Z O E K E N

 
We hebben 2 gasten online
5 VWO Radulphus College Curaçao Bezoekt OCW
dinsdag 21 april 2015 15:43
Maar liefst 56 vwo-leerlingen en 8 docenten van het Curaçaose Radulphus College brachten maandag een bezoek aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Nederland. De foto is genomen door Xandra Baldessari in De Hoftoren van het gebouw.

Sinds een aantal jaren komen de klassen van vwo-5 van deze school naar Nederland om hun leerlingen kennis te laten maken met hogescholen en universiteiten zodat zij beter in staat zijn hun studiekeuze te maken. Vorig jaar werd voor het eerst een bezoek aan OCW gebracht, op uitnodiging van directeur-generaal Hans Schutte (HBWE) die het Radulphus College had bezocht tijdens zijn werkbezoek aan Curaçao. OCW ontvangt graag een school die zoveel moeite doet om haar leerlingen goed voor te bereiden op een studie in Nederland.

Lees meer...
 
US$1000 Besckibaar voor het Beste Ondernemersplan
donderdag 16 april 2015 10:04

Om het ondernemerschap op de eilanden te stimuleren stelt Fundashon Bon Kousa een bedrag van US$ 1000, - ter beschikking voor het beste ondernemersplan dat jongeren tot 24 jaar maken. Jongeren tussen de 14 en 24 jaar wonend op Bonaire, St Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en St - Maarten kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. Hen wordt gevraagd om een oorspronkelijk ondernemersplan te schrijven (in Nederlands, Engels of Papiamento) en dat vóór 15 oktober 2015 in te dienen. 

De winnaar ontvangt $500, - startkapitaal en krijgt de beschikking over een microkrediet van nog eens $ 500, - Het geld mag alleen worden gebruikt om het ondernemersplan echt uit te voeren. Bon Kousa zal de winnaar daarbij begeleiden.

Lees meer...
 
Educatief en Creatief Bezig in de Grote Vakantie
donderdag 16 april 2015 10:18

De tweede editie van Art Rules Curaçao gaat binnenkort van start; een internationaal, educatief programma over verschillende kunstdisciplines. In de afgelopen 5 jaar hebben de organisatoren met succes dit project kunnen uitvoeren op Aruba, en hebben vorige jaar de eerste editie van Art Rules op Curaçao uitgerold met groot succes.

Tijdens dit educatieve kunst project krijgen meer dan 200 jongeren (tussen de 12-23 jaar) in de grote vakantie de kans om twee weken lang intensief lessen en trainingen te volgen van een groep internationale docenten/artiesten en kunstenaars. De jongeren krijgen de kans om zich te scholen in specifieke kunstdisciplines en daarin ook op zoek te gaan naar persoonlijke ontplooiing en ontdekking van interesse en identiteit.

Lees meer...
 
Boeteviering 2015: bezinning over het leven
woensdag 15 april 2015 10:28

Op de laatste schooldag, dinsdag 31 maart, is de hele school in de spelzaal bijeengekomen voor onze jaarlijkse boeteviering. Dit jaar is gekozen voor de Kruisweg. Het was een combinatie van de staties met meditaties, gebeden en liedjes.

Elke statie werd door middel van een meditatie terugvertaald naar het leven van onze jongeren. We hebben de Kruisweg met Jezus meegelopen, terwijl we de kans kregen om te bezinnen over ons eigen leven. Over wat Jezus voor ons gedaan heeft en hoe we naar Zijn voorbeeld kunnen handelen.

Lees meer...
 
Schema Herkansingen
zaterdag 11 april 2015 21:26


Beste Examenklas leerlingen,

Bij de downloads vinden jullie het schema voor de herkansingen die op dinsdag 14 april beginnen.

Succes!

 
CuraDoet 2015 - RC Edition
zondag 22 maart 2015 19:50
CuraDoet 2015 vrijwilligers op de foto met onze Gouverneur mw. George-Wout.

Vrijdag 20 maart 2015 ging het grootste vrijwilligers evenement van Curaçao van start. Samen met mw. Cardoze hadden de V6 leerlingen zich goed voorbereid!. Overal zag je ze lopen met kwasten, emmertjes, bezemstelen en doekjes. Ook zag je veegjes verf waar ze geweest waren, ook waar ze niet thuis horen – oops! Al met al hebben alle lokalen binnen een fris kleurtje gekregen. Well done! Good job!

Ook kregen wij hoog bezoek van mw. George-Wout, onze Gouverneur, die zelf ook de handen uit de mouwen heeft gestoken.

Lees meer...
 
Open Dag 2015 Druk Bezocht
maandag 16 maart 2015 08:16

Onze open dag van zaterdag 14 maart 2015 kon - net als de voorgaande edities - rekenen op een grote belangstelling. Honderden ouders en RC-leerlingen in spe kwamen een kijkje nemen en kennis maken met het Radulphus College. In de lokalen werd in vogelvlucht uitleg gegeven van de vakken die op onze school aangeboden worden. Zo konden met name de jonge bezoekers een goede indruk vormen van de school die zij wellicht vanaf augustus aanstaande iedere dag zullen gaan bezoeken.

Lees meer...
 
Studiekeuze check
donderdag 26 februari 2015 16:56

Van de Hogeschool Rotterdam kreeg het decanaat het volgende bericht:

Helpdesk Studiekeuzecheck Cariben

Naar aanleiding van de wet Kwaliteit in Verscheidenheid moeten alle aankomende studenten zich voor 1 mei 2015 aanmelden en hebben hiermee recht op een studiekeuzeactiviteit. Voor de Curaçaose leerlingen die naar de hogeschool Rotterdam willen bestaat de studiekeuzeactiviteit uit de volgende onderdelen;

Lees meer...
 

En het was eindelijk zo ver! De Radulphianen konden de straat op! Mooi uitgedost en vol goeie 'ambiente' hebben ze gejumped door de straten van Sta. Maria, Marchena en Otrabanda. Met muziek van DJ Argenis Huerta die het RC al 8 jaar lang in de Teens Parade begeleidt. De 'Bon Vibe' zat er goed in en dat was duidelijk te zien. Zelfs onze rector heeft een stuk mee gejumped!

Geniet maar van de fantastische foto's verzorgd door Jerome Profar. Dank je wel Jerome!

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 13