M E D E D E L I N G E N

I C T o p R C

A G E N D A

Geen evenementen

Z O E K E N

 
We hebben 3 gasten online
CuraDoet 2015 - RC Edition
zondag 22 maart 2015 19:50
CuraDoet 2015 vrijwilligers op de foto met onze Gouverneur mw. George-Wout.

Vrijdag 20 maart 2015 ging het grootste vrijwilligers evenement van Curaçao van start. Samen met mw. Cardoze hadden de V6 leerlingen zich goed voorbereid!. Overal zag je ze lopen met kwasten, emmertjes, bezemstelen en doekjes. Ook zag je veegjes verf waar ze geweest waren, ook waar ze niet thuis horen – oops! Al met al hebben alle lokalen binnen een fris kleurtje gekregen. Well done! Good job!

Ook kregen wij hoog bezoek van mw. George-Wout, onze Gouverneur, die zelf ook de handen uit de mouwen heeft gestoken.

Lees meer...
 
Open Dag 2015 Druk Bezocht
maandag 16 maart 2015 08:16

Onze open dag van zaterdag 14 maart 2015 kon - net als de voorgaande edities - rekenen op een grote belangstelling. Honderden ouders en RC-leerlingen in spe kwamen een kijkje nemen en kennis maken met het Radulphus College. In de lokalen werd in vogelvlucht uitleg gegeven van de vakken die op onze school aangeboden worden. Zo konden met name de jonge bezoekers een goede indruk vormen van de school die zij wellicht vanaf augustus aanstaande iedere dag zullen gaan bezoeken.

Lees meer...
 
Studiekeuze check
donderdag 26 februari 2015 16:56

Van de Hogeschool Rotterdam kreeg het decanaat het volgende bericht:

Helpdesk Studiekeuzecheck Cariben

Naar aanleiding van de wet Kwaliteit in Verscheidenheid moeten alle aankomende studenten zich voor 1 mei 2015 aanmelden en hebben hiermee recht op een studiekeuzeactiviteit. Voor de Curaçaose leerlingen die naar de hogeschool Rotterdam willen bestaat de studiekeuzeactiviteit uit de volgende onderdelen;

Lees meer...
 

En het was eindelijk zo ver! De Radulphianen konden de straat op! Mooi uitgedost en vol goeie 'ambiente' hebben ze gejumped door de straten van Sta. Maria, Marchena en Otrabanda. Met muziek van DJ Argenis Huerta die het RC al 8 jaar lang in de Teens Parade begeleidt. De 'Bon Vibe' zat er goed in en dat was duidelijk te zien. Zelfs onze rector heeft een stuk mee gejumped!

Geniet maar van de fantastische foto's verzorgd door Jerome Profar. Dank je wel Jerome!

Lees meer...
 
In 2015 RC goes Green!
dinsdag 10 februari 2015 10:24
Vrijdag 13 februari a.s. is het eindelijk zo ver. De scholen, lees Teens, kunnen weer de straat op en gaan genieten van hun Carnaval. Het Radulphus College is natuurlijk weer van de partij. En het wordt dit jaar weer mooooiiii!!!
 
Dit jaar lopen wij als groep nummer 3 weer samen met DJ Argenis Huerta en onze eigen school brassband. Natuurlijk is er weer veel ambiente onder de 115 deelnemers, De brassband bestaat uit 20 deelnemers en er gaan 25 begeleiders (docenten, ouders, leerlingen) mee.
Lees meer...
 
Van 5 graden vorst op Schiphol naar Dushi Kòrsou!
dinsdag 10 februari 2015 11:39

Op vrijdag 06feb15 kwam een groep van 20 leerlingen en 3 docenten van CSG Reggesteyn uit Nijverdal aan op vliegveld Hato. Hun vlucht had ruim een uur vertraging, omdat de vleugels op Schiphol ijsvrij gemaakt moesten worden. Op Hato begonnen de gastleerlingen en hun docenten aan de Student Exchange met leerlingen van het Radulphus College. Vrijdagmiddag, vliegveld Hato: 30 graden Celsius. Dushi yu!

Lees meer...
 
ANW Opdrachten in de Dierentuin
donderdag 05 februari 2015 21:51

Voor het vak ANW zijn in deze periode (periode 3) de leerlingen bezig met een aantal hele leuke opdrachten bij de dierentuin. Het is zo dat de dierentuin de laatste jaren druk bezig is geweest met o.a. fondsen werven en vrijwilligers zoeken om te helpen. Op deze manier probeert men een nieuwe dierentuin op te bouwen voor Curaҫao.

In een gesprek met dhr. Bert van de dierentuin, heeft hij aangegeven dat ze heel graag een goede samenwerking willen hebben met het Radulphus College. Vandaar dat ze ons benaderd hebben en erg blij zijn met de hulp.

Er zijn verschillende opdrachten mogelijk voor de leerlingen om uit te voeren, zoals:

Lees meer...
 
Chade Nersicio Beste Atlete 2014
donderdag 05 februari 2015 21:36

Bij de verkiezingen van Sporter van het Jaar werd de belangrijkste prijs, Kopa Beto Adriana, dit jaar gewonnen door Chade Nersicio (tweede van links op de foto). Het is het tweede achtereenvolgende jaar voor de jeugdige zwemster dat zij tot beste atleet wordt gekozen. In 2014 maakte zij opnieuw indruk met haar prestaties en ze kreeg ook de prijs voor beste sporter in de categorie jeugd (meisjes).
Helemaal links op de foto staat de schaakster Ailén Mena die ook in de prijzen is gevallen.
Beiden zijn leerlingen van het Radulphus College.

Chade en Ailén, de hele RC-familie is reuze trots op jullie!!
(Met dank aan mw. Nercisio voor de mooie foto)

 
Presentaties profielwerkstukken geslaagd
zondag 01 februari 2015 15:05

Op het Radulphus College was zaterdag 31 januari 2015 helemaal gewijd aan 59 presentaties van onderzoeken die onze examenleerlingen hebben gedaan voor hun profielwerkstuk.  De leerlingen hebben een thema gekozen, een hoofdvraag en deelvragen geformuleerd en vervolgens hebben ze onderzoek gedaan. Literatuuronderzoek, enquêtes, interviews, observaties, proeven en experimenten: de oogst is rijk. Over het algemeen is er hard gewerkt. Het publiek bestond uit een mix van medeleerlingen, ouders, familieleden en vrienden, docenten en externe beoordelaars.  Onder het genot van een pastechi en een sapje hoorden ze veel interessants.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12