M E D E D E L I N G E N

I C T o p R C

A G E N D A

Geen evenementen

Z O E K E N

 
We hebben 11 gasten online
Lezing: De Kaping van de MS Santa Maria
maandag 25 mei 2015 20:29
De heer Eric den Brabander, auteur van het boek De supermarkt van Vieira, heeft tot onze grote vreugde toegezegd om op donderdag 28 mei a.s. twee presentaties te houden over zijn publicatie. Een en ander vindt plaats in lokaal twee gedurende het zesde en zevende lesuur. Alle leerlingen uit havo 4 dienen aanwezig te zijn. 

Zijn boek vertelt het spannende verhaal van de jonge soldaat João Vieira die in 1961 betrokken was bij de kaping van MS Santa Maria. Het verhaal beslaat diverse perioden van de recente Curaçaose geschiedenis en zal bij menigeen herinneringen oproepen aan het Dushi Kòrsou van vroeger.
Lees meer...
 
Downloads voor Examenkandidaten vwo/havo
donderdag 07 mei 2015 14:35

Voor de eindexamenkandidaten zijn er een aantal bestanden online geplaatst. De bestanden zijn via de onderstaande links snel te downloaden.

Voor de overige examens zijn de correctie voorschriften te vinden op cito.nl

Correctievoorschriften

......HAVO ......VWO

 

  

 

 

Lees meer...
 
1966: De eerste meisjes op het Radulphus College
maandag 18 mei 2015 21:59
Een stukje geschiedenis....
Zij waren de eerste dames die slaagden op RC, who's next!
 
Van links naar rechts: Carla Vinck, Lumina Elmzoon, Claudette Tseng, Carol Françis, Valerie Booi

Dit is de eerste officiële groep meisjes van het Radulphus College. In 1966 kwamen ze met hun zessen (er ontbreekt dus één meisje op de foto) op de toen nog jongensschool Radulphus College. In 1968 rondden zij hun HBS-opleiding af.
Lees meer...
 
Studiereis 5VWO Leerzaam en Gezellig
zondag 03 mei 2015 13:11

17 april 2015 was de grote dag. Het vertrek naar Nederland. De 5e editie van de Studiereis Nederland kan beginnen. Iedereen was laaiend enthousiast.

Zowel het vertrek van Hato en de aankomst op Schiphol verliepen gesmeerd. Buiten op Schiphol stond de bus te wachten. Alleen.... het was KOUD! Gelukkig werd het langzamerhand wat warmer, zelfs 20 graden, met volop zon! Jammer dat de groep heel vaak binnen moest zitten, maar ja, daar was de reis voor bedoeld, bezoek aan de universiteiten en Hogeschool, proeven aan het studentenleven, aan het studeren.

Lees meer...
 
Afscheid stageaires
dinsdag 12 mei 2015 22:02

Het zit erop! De drie Belgische stageaires hebben afscheid genomen van onze school. De afgelopen maanden hebben Jolien, Marit en Barbara zich ingezet voor de vakken Geschiedenis, Nederlands, Economie en Wiskunde. Niet alleen voor de bovengenoemde vakken maar ook voor andere schoolaangelegenheden waren ze inzetbaar. Ze hebben een leuke tijd gehad en hebben genoten van het Radulphus College.

Dames, heel veel succes voor de toekomst!

Wij zullen jullie 'smile' erg missen.

 
Examenroosters 2015 online beschikbaar
woensdag 29 april 2015 11:58

De vastgestelde examenroosters voor het eerste tijdvak 2015 voor de centrale examens HAVO en VWO zijn online beschikbaar.

Klik hier om het examenrooster te downlodaen.

 

 

 
5 VWO Radulphus College Curaçao Bezoekt OCW
dinsdag 21 april 2015 15:43
Maar liefst 56 vwo-leerlingen en 8 docenten van het Curaçaose Radulphus College brachten maandag een bezoek aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Nederland. De foto is genomen door Xandra Baldessari in De Hoftoren van het gebouw.

Sinds een aantal jaren komen de klassen van vwo-5 van deze school naar Nederland om hun leerlingen kennis te laten maken met hogescholen en universiteiten zodat zij beter in staat zijn hun studiekeuze te maken. Vorig jaar werd voor het eerst een bezoek aan OCW gebracht, op uitnodiging van directeur-generaal Hans Schutte (HBWE) die het Radulphus College had bezocht tijdens zijn werkbezoek aan Curaçao. OCW ontvangt graag een school die zoveel moeite doet om haar leerlingen goed voor te bereiden op een studie in Nederland.

Lees meer...
 
US$1000 Besckibaar voor het Beste Ondernemersplan
donderdag 16 april 2015 10:04

Om het ondernemerschap op de eilanden te stimuleren stelt Fundashon Bon Kousa een bedrag van US$ 1000, - ter beschikking voor het beste ondernemersplan dat jongeren tot 24 jaar maken. Jongeren tussen de 14 en 24 jaar wonend op Bonaire, St Eustatius, Saba, Curaçao, Aruba en St - Maarten kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. Hen wordt gevraagd om een oorspronkelijk ondernemersplan te schrijven (in Nederlands, Engels of Papiamento) en dat vóór 15 oktober 2015 in te dienen. 

De winnaar ontvangt $500, - startkapitaal en krijgt de beschikking over een microkrediet van nog eens $ 500, - Het geld mag alleen worden gebruikt om het ondernemersplan echt uit te voeren. Bon Kousa zal de winnaar daarbij begeleiden.

Lees meer...
 
Educatief en Creatief Bezig in de Grote Vakantie
donderdag 16 april 2015 10:18

De tweede editie van Art Rules Curaçao gaat binnenkort van start; een internationaal, educatief programma over verschillende kunstdisciplines. In de afgelopen 5 jaar hebben de organisatoren met succes dit project kunnen uitvoeren op Aruba, en hebben vorige jaar de eerste editie van Art Rules op Curaçao uitgerold met groot succes.

Tijdens dit educatieve kunst project krijgen meer dan 200 jongeren (tussen de 12-23 jaar) in de grote vakantie de kans om twee weken lang intensief lessen en trainingen te volgen van een groep internationale docenten/artiesten en kunstenaars. De jongeren krijgen de kans om zich te scholen in specifieke kunstdisciplines en daarin ook op zoek te gaan naar persoonlijke ontplooiing en ontdekking van interesse en identiteit.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 14