M E D E D E L I N G E N

A G E N D A

Geen evenementen

Z O E K E N

 
We hebben 6 gasten online
Radulphus for the Roses!
maandag 26 januari 2015 23:00

Het Radulphus College heeft dit jaar weer een fantastische bijdrage geleverd aan de Ride, Walk, Swim and Sail for the Roses. Leerlingen konden zich dit jaar weer inschrijven bij Mw. Cardoze en dat hebben ze weer gretig gedaan. Er waren maar liefst 386 deelnemers en 100 vrijwilligers!

Natuurlijk steunt de hele Radulphus familie, deelnemers en vrijwilligers, de kanjers die bezig zijn met hun gevecht tegen kanker! Volgend jaar op naar de 500!

Met dank aan Mw. Cardoze voor de organisatie en dhr. Werners voor de foto’s.

Lees meer...
 
Nieuw Leenstelsel Studiefinanciering
maandag 26 januari 2015 22:28

Met ingang van 1 september a.s. gaat er heel wat veranderen voor aankomende studenten in Nederland.

Onlangs heeft onze decaan mw. Cardoze een voorlichtingsavond georganiseerd waarin ze het een en ander heeft uitgelegd. De informatie die gebruikt is vind je hier.

Een artikel in het NRC Handelsblad van 22 januari 2015 biedt meer uitleg over de aankomende veranderingen. 

Lees meer...
 
The Smithsonian: marine biologie voor het Radulphus College
donderdag 22 januari 2015 10:11

Van 22 tot 26 januari zal Mw. S. Martina (MRbi) afwezig zijn. Een deel van haar lessen wordenovergenomen door mw. Wypkje de Jong (B1 en B2). Voor havo 4 zal dhr. P. Cicilia practicum verzorgen.

Leerlingen van V4 en V5 kunnen maandag werken in het eigen lokaal op afspraak met dhr. Cicilia. Mw. Martina zal op de genoemde dagen in de VS zijn, in Ft. Pierce, Florida. Daar volgt zij dan een workshop voor leraren. De reis, het verblijf en de cursus wordt helemaal betaald door het Smithsonian Institution National Museum of Natural History, dat de hoofdzetel heeft in Washington D.C. Meer informatie over dit instituut vind je hier.

Lees meer...
 
CUR Meets SXM: Student Exchange met Milton Peters College
dinsdag 20 januari 2015 12:10
Van zondag 11jan15 tot en met zondag 18jan15 vond de Student Exchange plaats tussen HV3-leerlingen van het Radulphus College en het Milton Peters College te Sint Maarten. 15 leerlingen en 2 docenten uit SXM zijn afgelopen week op bezoek op Curacao. 
 
Het tweede gedeelte van deze internationale uitwisseling vindt plaats op Sint Maarten van 15-22mrt15: 15 leerlingen en 2 docenten van het Radulphus zullen dan het Milton Peters College te Sint Maarten bezoeken.
Lees meer...
 
Entrepreneurs Uit Eigen Vijver
dinsdag 20 januari 2015 11:31

Een opdracht voor een profielwerkstuk maakte van vwo6-leerlingen Kevin Adams en Elique Curiel onverwachts ‘bekende’ entrepreneurs. De verkoop van hun crème bellaNova heeft zoveel aandacht gekregen dat ze zelfs benaderd zijn om hun merk te verkopen.

Ook belde minister-president Ivar Asjes (PS) op om het tweetal te ontmoeten. Het eind van hun succes is nog lang niet in zicht.

Lees meer...
 
Studiekeuze Informatie voor Examenjaar Studenten
vrijdag 09 januari 2015 11:28

Beste aspirant-student,

Je zit nu in het examenjaar en je bent van plan om volgend jaar verder te gaan studeren. Waarschijnlijk ben je al bezig met het maken van een definitieve keuze voor een studie en voor de plaats waar je die studie gaat doen. Het is belangrijk dat je een studie kiest die bij je past en waar je voor gaat.

Een belangrijke stap in dit keuzeproces heeft te maken met je tijdige aanmelding bij het juiste opleidingsinstituut.

Lees meer...
 
Kerstviering 2014 anders dan anders
zondag 28 december 2014 17:29

Dit jaar heeft het Radulphus College anders kerst gevierd. Gewoon op school, met een officiele ceremonieus gedeelte en daarna entertainment.

De twee gymzalen, boven en beneden waren helemaal vol. Wijze en inspirerende woorden van Pastoor Kiban, mr. Mongen en mw. Thomasia-Keiren (voorgelezen door mr. Gomez - klik hier voor de toespraak) brachten ons in de stemming voor het komende kerstfeest.

Hierna was er muziek door o.a. de familie Marselia. De sfeer zat er goed in!

Lees meer...
 
Laat je hart spreken
vrijdag 19 december 2014 16:03

Laat je hart spreken, dat is de kern van mijn kerstboodschap aan de leerlingen van het Radulphus College.

Met kerstmis vieren we de geboorte van een kind.  Dat is een mooie gebeurtenis. Die brengt altijd hoop met zich mee in het hart van de mensen.  De wens van de ouders is dat een kind opgroeit  tot een evenwichtige volwassene met een groot hart.  Dat is ook onze wens voor alle kinderen op deze school.

Lees meer...
 
Kalenderverkoop in Albert Heijn
maandag 08 december 2014 00:11

Inmiddels is het bekend dat het RC al een tijdje bezig is met allerlei fundraising activiteiten. De verkoop van de 2015 fundraising kalenders verloopt gestaag. Afgaande op de verkoopcijfers kan niet anders gesteld worden dan dat de kalenders ook dit jaar populair zijn.

De kalenders zijn een uitstekend cadeau voor onder de kerstboom, bijvoorbeeld. Voor kalenders kunt u bij onze administratie (telefoon: 737-6008 of 737-6044) en bij de 5 VWO en 4 HAVO leerlingen terecht.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 11